Officieel: PEC legt Lamprou vast als nieuwe eerste keeper

10 juni 2021 – Kostas Lamprou is de nieuwe eerste keeper van PEC Zwolle. Al enige tijd was duidelijk dat de club in de zoektocht naar een vervanger voor Xavier Mous bij hem was uitgekomen, maar de transfer is nu officieel bevestigd. Lamprou komt over van RKC Waalwijk en tekende in Zwolle een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Officieel: PEC legt Lamprou vast als nieuwe eerste keeper

De positie onder de lat was er een met prioriteit voor PEC Zwolle. Naast Mous was ook Nigel Bertrams vertrokken bij de club, nadat Michael Zetterer in de winterstop al vertrok. Kjell Scherpen leek het eerste doelwit, maar nadat ook Brighton & Hove Albion interesse toonde in de Ajax-doelman, besloot PEC snel door te schakelen. Zo kwam het uit bij Lamprou, met wie het niet veel later dus ook tot een officieel akkoord kwam.

"Na een goed seizoen in Waalwijk is het voor mij tijd om een volgende stap te zetten", luidde de reactie van Lamprou op de website van PEC. "In de loop der jaren heb ik vaak tegen PEC Zwolle gespeeld en zowel binnen als buiten de lijnen vind ik dit een heel mooie club. De support vanaf de tribunes is zowel bij thuis- als uitwedstrijden fanatiek en op de inmiddels prachtige grasmat wordt verzorgd voetbal gespeeld. Ik zie uit naar mijn tijd hier en kan niet wachten om aan de voorbereiding te beginnen."

Technisch manager Mike Willems sprak zich lovend uit over zijn nieuwe aanwinst. "Met Kostas halen we een uitstekende keeper en een echte winnaar in huis. Het afgelopen seizoen heeft hij zich nadrukkelijk bij ons in de kijker gespeeld. Onder meer door zijn uitstekende reflexen, meevoetballende kwaliteiten, de passie waarmee hij in het doel staat en de punten die voor RKC heeft gepakt. Daarnaast is Kostas een geroutineerde keeper in de Eredivisie en dus weet hij als geen ander wat er van hem en de groep wordt gevraagd om tot prestaties te komen."

Lees ook: PEC Zwolle pikt concurrent voor Lamprou op in Alkmaar

PEC Zwolle wordt alweer de zevende Nederlandse club voor de 29-jarige Griekse doelman. Vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord stroomde Lamprou door naar het eerste elftal, waar hij een aantal jaren als reservedoelman fungeerde. Ook speelde hij een seizoen op huurbasis bij Excelsior. Na zijn periode in Rotterdam kwam hij na een periode als basisspeler bij Willem II uit bij Ajax. Via Vitesse en RKC kwam hij vervolgens dus in Zwolle terecht. 

Eredivisie

gerelateerd