Vertonghen en Mertens zien België niet als topfavoriet op EK

10 juni 2021 – België wordt over het algemeen gezien als een van de topfavorieten voor de eindzege op het komende EK. Binnen de selectie van de Belgen leeft dat gevoel echter minder. Dat bleek uit een persconferentie van Jan Vertonghen en Dries Mertens.

Vertonghen en Mertens zien België niet als topfavoriet op EK

Desgevraagd gaven beide voormalig Eredivisie-spelers hetzelfde antwoord: "Frankrijk en Engeland zijn de topfavorieten." Wel voegde Vertonghen daaraan toe dat België niet ver van een favorietenrol af zit. "Ik weet wel dat we elk land kunnen kloppen. Engeland hebben we de voorbije jaren al enkele keren geklopt en dat kunnen we ook met Frankrijk. Geen enkel land zal graag tegen ons spelen", citeerde Het Nieuwsblad

De eerste plek op de FIFA-wereldranglijst die nog altijd in handen is van België zal een rol spelen in de verwachtingen. "Het toont aan dat we op ons hoogtepunt zitten, maar de grote favoriet zijn we niet", aldus Vertonghen. Mertens vulde hem aan: "Ik zie wereldkampioen Frankrijk als topfavoriet. Engeland en Italië staan daar net onder en daar staan wij ook bij. Het is niet nu of nooit voor ons. Ik zie veel talentvolle jongeren, die zich goed aanpassen aan ons spel."

Wel voelt Vertonghen dit toernooi meer druk dan ooit. "Er is altijd veel druk geweest, maar nu - en ondanks een minder vlotte voorbereiding met fysieke problemen - is het nog meer. Wij voelen ook dat dit een kans is om beter te presteren dan tijdens de vorige toernooien. Ik geniet natuurlijk, maar ik ben hier wel om te presteren. Elke wedstrijd kan op zo'n toernooi de laatste zijn. We doen er dan ook alles aan om goede resultaten te halen."

Zaterdagavond om 21:00 uur begint België aan het toernooi met de wedstrijd tegen Rusland. Denemarken en EK-debutant Finland zijn de andere tegenstanders in de groepsfase. 

Oranje

gerelateerd