'Emerson mogelijk kort na komst alweer weg bij Barça'

10 juni 2021 – Ondanks zijn transfer van afgelopen week, is nog maar de vraag of Emerson Royal ook daadwerkelijk een wedstrijd in het shirt van FC Barcelona zal spelen. De rechtsback kan mogelijk kort na zijn komst alweer vertrekken bij de club van Ronald Koeman. Inter zou in Emerson namelijk een ideale opvolger zien voor de waarschijnlijk vertrekkende Achraf Hakimi.

'Emerson mogelijk kort na komst alweer weg bij Barça'

Via een bijzondere constructie maakte Emerson in 2019 de oversteek van Brazilië naar Spanje. FC Barcelona kreeg voor zes miljoen euro de helft van zijn transferrechten in handen en verhuurde hem direct aan Real Betis, dat de andere helft kreeg. Na tweeënhalf jaar voor de ploeg uit Sevilla gespeeld te hebben, werd Emerson deze zomer definitief aangetrokken door Barça. De Catalanen betaalden nog eens negen miljoen om de volledige transferrechten in handen te krijgen.

Dat wil nog niet zeggen dat hij komend seizoen ook voor de ploeg van Koeman in actie zal komen. Internazionale houdt de rechtsback namelijk scherp in de gaten en hoopt toe te kunnen slaan als Achraf Hakimi komende zomer vertrekt. Die kans lijkt zeer aanwezig, met interesse van onder meer Chelsea en Paris Saint-Germain. De doorgaans goed ingevoerde Gianluca di Marzio meldde donderdag dan ook dat de zaakwaarnemer van Emerson al met Inter heeft gesproken. 

Barcelona zal een eventueel bod van Inter waarschijnlijk niet kunnen weigeren. De financiële problemen van de club maken dat een transfersom zeer welkom is. Gezien het bedrag dat tot nu toe voor Emerson betaald werd - in totaal 15 miljoen euro - lijkt de club bovendien winst te maken. De marktwaarde van Emerson wordt door Transfermarkt geschat op 25 miljoen euro. 

Serie A

gerelateerd