'Spanningen NAC lopen op: vertrek Steijn lijkt aanstaande'

10 juni 2021 – Al enige tijd is het binnen de leiding van NAC Breda zeer onrustig. Een volgens betrokkenen 'onherstelbare vertrouwensbreuk' met technisch directeur Ton Lokhoff zou wel eens het einde kunnen betekenen van het verblijf van trainer Maurice Steijn. BN De Stem stelde donderdagavond dat zijn aanblijven 'onvermijdelijk lijkt'. 

'Spanningen NAC lopen op: vertrek Steijn lijkt aanstaande'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Steijn zou de positie van Lokhoff ondermijnen, schreef de krant. Zo zou de trainer tegen de wil van Lokhoff in 'zijn eigen spelers' naar Breda willen halen. Clint Leemans wordt als bekendste voorbeeld genoemd: Steijn zou hem graag bij NAC verwelkomen, terwijl Lokhoff andere spelers op het oog heeft. Daarnaast werd verteld hoe de trainer twee dagen na de verloren play-offfinale tegen NEC naar Ibiza vloog. Dit zonder medeweten van Lokhoff, die eerst nog een evaluatiegesprek met Steijn aan wilde gaan.

Zo is het dus zeer onrustig geworden in Breda en is nog maar zeer de vraag of Steijn ook komend seizoen voor de groep zal staan. "Er spelen wat dingen, dat klopt", reageerde Lokhoff zelf kort in gesprek met BN De Stem. "Inhoudelijk kan ik er op dit moment niets over zeggen, maar het zal niet lang duren voordat er meer duidelijkheid komt." Daarmee leek de technisch directeur te doelen op een breuk tussen de club en Steijn, iets wat 'direct betrokkenen', tegenover het medium bevestigen.

Wat een eventueel ontslag wel lastiger kan maken, is dat algemeen directeur Manders eerder nog garandeerde dat Steijn aan zou blijven. "Ik vind het een zwaktebod om afscheid te nemen van de trainer", zei hij onder meer. Hij stelde daarbij bovendien vol overtuiging dat niemand bij NAC wil dat Steijn vertrekt, iets wat volgens BN De Stem bij lange na niet waar is. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd