Hoge verwachtingen van Turkije: "Nu al in staat te verrassen"

10 juni 2021 – Het EK staat voor de deur en de lijstjes met verwachte winnaars, tegenvallers en verrassingen zijn al veelvuldig voorbij gekomen. Turkije, dat morgen het EK aftrapt tegen Italië, kwam in dat laatste rijtje vaker voorbij. "Ze hebben de jongste selectie van het hele EK, terwijl ze ook nu al in staat worden geacht om te verrassen. Dat is mooi om te volgen", stelde commentator Mark van Rijswijk.

Hoge verwachtingen van Turkije: "Nu al in staat te verrassen"

Dat deed hij in ESPN-programma Voetbalpraat, waarin ook Turkije-kenner Yordi Yamali te gast was. Hij stelde dat Turkije op voorhand mag tekenen voor een tweede plek, maar toch ook niet kansloos is tegen Italië. "Het is niet het Italië van weleer en ze hebben ook nog wat last-minute pech. Stefano Sensi is voor de selecite bekend gemaakt werd al afgevallen en nu ook Pellegrini."

Ook hij merkte dat er van de Turken veel wordt verwacht. "Het talent spreekt voor zich. Het is per linie anders en er komt veel druk op de schouders van Burak Yilmaz, maar hij is wel iemand die dat aankan. Het talent zit vooral - voor het eerst sinds jaren - in de achterhoede. Juventus, Leicester, Liverpool (Merih Demiral, Caglar Söyüncü en Ozan Kabak, red.)... Dat was in andere tijden niet zo."

Turkije trapt morgen (vrijdag) om 21:00 uur af tegen Italië. Onder meer Feyenoorder Orkun Kökcü maakt deel uit van de Turkse selectie, evenals voormalig FC Twente- en Sparta-spits Halil Dervisoglu. Zwitserland en Wales zijn de andere tegenstanders in groep A. 

Oranje

gerelateerd