Franse spanningen op vooravond EK; Leeuwinnen onderuit

11 juni 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 10 juni.

Franse spanningen op vooravond EK; Leeuwinnen onderuit

Oranje Leeuwinnen nog niet op stoom in voorbereiding op Spelen
De eerste oefenwedstrijd met de Olympische Spelen voor de deur hebben de Oranje Leeuwinnen donderdagavond in Italië verloren: 1-0. Hoewel een onterechte strafschop het verschil in doelpunten uitdrukte, maakte Nederland nooit aanspraak op een gelijkspel of overwinning. Het team van Sarina Wiegman, met een aantal nieuwe namen en enkele invallers, was uitermate slordig en creëerde slechts twee aardige kansen.

RMC stookt vuurtje op: 'Mbappé accepteert excuses Giroud niet'
Op de vooravond van het EK blijft het onrustig in het kamp van favoriet Frankrijk. Eerder op de dag kwam nieuws naar buiten over een onderlinge vete tussen Olivier Giroud en Kylian Mbappé, waarna pogingen van eerstgenoemde om het bij te leggen niet wilden baten.

De Bruyne definitief niet in actie in eerste duel België
België opent het EK zaterdag zonder sterspeler Kevin de Bruyne. De hoop was er dat hij op tijd hersteld zou zijn, maar in een gesprek met de Belgische koning Filip liet hij weten het duel definitief aan zich voorbij te laten gaan. De Bruyne hoopt het tweede duel, tegen Denemarken, wel te halen.

'Spanningen NAC lopen op: vertrek Steijn lijkt aanstaande'
Al enige tijd is het binnen de leiding van NAC Breda zeer onrustig. Een volgens betrokkenen 'onherstelbare vertrouwensbreuk' met technisch directeur Ton Lokhoff zou wel eens het einde kunnen betekenen van het verblijf van trainer Maurice Steijn. BN De Stem stelde donderdagavond dat zijn aanblijven 'onvermijdelijk lijkt'.

Twente trapt drukke transferzomer af met komst Misidjan
Virgil Misidjan is de tweede aanwinst van FC Twente. De 27-jarige vleugelaanvaller werd donderdag officieel gepresenteerd door de club, die daarmee een eerste stap heeft gezet in wat een zeer drukke transferzomer zal worden. Misidjan komt transfervrij over van PEC Zwolle en tekende een contract voor twee seizoenen.

Officieel: PEC legt Lamprou vast als nieuwe eerste keeper
Kostas Lamprou is de nieuwe eerste keeper van PEC Zwolle. Al enige tijd was duidelijk dat de club in de zoektocht naar een vervanger voor Xavier Mous bij hem was uitgekomen, maar de transfer is nu officieel bevestigd. Lamprou komt over van RKC Waalwijk en tekende in Zwolle een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Toch EK voor Karlsson? AZ-aanvaller staat 'stand-by'
Jesper Karlsson mag toch nog hopen om op het EK in actie te komen. De Zweed werd in eerste instantie niet opgeroepen, maar maakt door de coronaperikelen binnen de selectie toch weer kans. Hij behoorde tot een zestal spelers dat is opgeroepen om stand-by te staan, mocht het virus verder toeslaan.

Eredivisie