De Bruyne definitief niet in actie in eerste duel België

10 juni 2021 – België opent het EK zaterdag zonder sterspeler Kevin de Bruyne. De hoop was er dat hij op tijd hersteld zou zijn, maar in een gesprek met de Belgische koning Filip liet hij weten het duel definitief aan zich voorbij te laten gaan. De Bruyne hoopt het tweede duel, tegen Denemarken, wel te halen.

De Bruyne definitief niet in actie in eerste duel België

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Op internet doken beelden op van het bezoek van koning Filip aan het Belgische kamp, waarbij hij ook met De Bruyne sprak. Op de vraag of hij niet te veel pijn heeft: "Een beetje, het gaat al veel beter. Af en toe moet ik een nog zonnebril dragen." Vervolgens vroeg de koning wanneer hij kon spelen, waarop hij antwoordde 'hopelijk de tweede match' inzetbaar te zijn.

De Bruyne liep een blessure aan zijn oogkas op tijdens de Champions League-finale, waarna de schrik er goed in zat. Al snel bleek zijn blessure niet zo ernstig dat hij het EK aan zich voorbij moest laten gaan, maar of hij de start van het toernooi redde was nog maar de vraag. Vorige week werd hij geopereerd en maandag meldde hij zich weer bij de nationale ploeg. De Bruyne lijkt dit toernooi dus in ieder geval wel nog in actie te gaan komen.

België opent het toernooi zaterdagavond tegen Rusland, waarna Denemarken en Finland de andere tegenstanders in de groepsfase zullen zijn. De Belgen worden veelvuldig getipt als kanshebber voor de titel, al wilden Jan Vertonghen en Dries Mertens die verwachtingen eerder op de dag iets temperen

Reacties

Oranje

gerelateerd