Martínez en Tagliafico naar Copa América; tóch in Brazilië

11 juni 2021, 07:55   Bijgewerkt: 11 juni 2021, 08:20

Ajax is al hofleverancier als het gaat om zelfopgeleide spelers op het EK, maar levert ook op de Copa América twee spelers. Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez zijn opgeroepen voor de Argentijnse nationale ploeg. Het toernooi gaat zondagavond om 23:00 uur (Nederlandse tijd) van start en wordt tóch gewoon in Brazilië gespeeld.

Dat laatste was kort voor het toernooi nog maar de vraag. Het land werd aangewezen als vervangend organisator, omdat dat in Argentinië door een nieuwe opleving van het coronavirus niet meer mogelijk was. Eerder was ook Colombia al afgehaakt wegens de politieke onrust in het land. Brazilië kampte zelf echter ook met coronaproblemen, waardoor onder meer politici het toernooi wilden laten afblazen.

Zo ver kwam het dus niet, al wordt het toernooi wel zonder publiek afgewerkt. Ook moeten alle teams gedurende het toernooi in een eigen bubbel verblijven. Het Hooggerechtshof bepaalde verder dat burgemeesters en gouverneurs verantwoordelijk zijn voor goede gezondheidsprotocollen, zo meldde het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. 

Tagliafico en Martínez mogen zich dus gaan opmaken voor een eindtoernooi, waar zij ploeggenoot zijn van onder meer Lionel Messi. Ook FC Emmen-spelers Sergio Peña en Miguel Araujo komen op het toernooi in actie namens Peru, evenals voormalig FC Twente-, Feyenoord- en Willem II-speler Renato Tapia. Brazilië speelt zondag om 23:00 uur de openingswedstrijd tegen Venezuela. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen