'Barcelona rekent op Memphis-transfer: Koeman is de sleutel'

11 juni 2021 – FC Barcelona zag een transfer van Georginio Wijnaldum afketsen, maar hoopt wel nog altijd op Memphis Depay. De spits van Oranje heeft verschillende aanbiedingen op zak en heeft deze voorlopig geparkeerd. Barcelona hoopt echter snel toe te slaan en rekent daarbij onder meer op Ronald Koeman.

'Barcelona rekent op Memphis-transfer: Koeman is de sleutel'

Koeman en Memphis sierden vrijdag - niet voor het eerst dit seizoen - de voorpagina van de Spaanse krant Mundo Deportivo. 'Koeman is de sleutel tot het aantrekken van Memphis Depay', stond erbij. Naast Barça kan de spits ook rekenen op de interesse van onder meer Juventus, Paris Saint-Germain en Inter, maar de verwachting is dat hij voor Barcelona zal kiezen.

De krant schreef dat Koeman - als voormalig bondscoach een oude bekende van Memphis - nauw betrokken is bij de voorbereidingen rond de transfer en dat hij erop moet toezien dat de international niet van gedachten verandert. Bovendien werd eerder al gemeld dat Memphis zelf al op zoek was naar een huis in Barcelona, waarbij hij geadviseerd werd door Koeman en Frenkie de Jong.

Hoewel het bij Wijnaldum nog mis ging - de middenvelder leek de overstap te gaan maken, maar werd op het laatste moment weggekaapt door Paris Saint-Germain - wordt om bovenstaande redenen verwacht dat dat met Memphis niet het geval zal zijn. 'Bij Barça is er geen paniek en men verwacht dat Koeman de sleutel zal zijn voor het aantrekken van de 27-jarige aanvaller.' Naar alle waarschijnlijkheid neemt Memphis pas na het EK een definitieve beslissing. 


LaLiga

gerelateerd