Memphis verwacht veel van zichzelf: "Zeker nu het erom draait"

11 juni 2021 – Na een goed seizoen bij Olympique Lyon is Memphis Depay de man die Oranje naar EK-succes moet loodsen. De 27-jarige spits kan goed omgaan met de druk en heeft ook zelf hoge verwachtingen van zichzelf. "Zeker nu het erom draait."

Memphis verwacht veel van zichzelf: "Zeker nu het erom draait"

In de loop der jaren heeft Memphis zijn rol in Oranje zien groeien, vertelde hij aan de NOS. "Mijn rol is veranderd met de komst van Ronald Koeman. Ik ben centraal komen te staan. Toen werd ik belangrijk", merkte hij, nadat hij de jaren ervoor in de media vaak bekritiseerd werd. Inmiddels verkeert Memphis in grootse vorm en wordt er van hem veel verwacht in aanloop naar het EK. "Ik denk dat je topvorm niet kan plannen, dat is iets ongrijpbaars. Maar het bepaalt wel of je mee gaat doen met de absolute top."

Momenteel is de vorm er bij Memphis, zowel bij Lyon als bij Oranje. De spits heeft zelfs nog maar vijf doelpunten nodig om Wesley Sneijder (31 goals) in te halen en zo in de top tien topscorers aller tijden van Oranje te komen. "Ik vind het mooi", reageerde hij op de verwachtingen van hem. "Het is toch een compliment dat je belangrijk bent voor het team. Nu moet ik proberen dit vast te houden en mee te nemen naar de eerste wedstrijd."

Weghorst of De Jong?
Dat Memphis tijdens het EK in de spits zal spelen, is een zekerheidje. Daarbij lijkt het te gaan om een rol als linkerspits in een 5-3-2-systeem, met Wout Weghorst naast zich. "Wout is een goede jongen, we maken grapjes met elkaar. Die klik op persoonlijk vlak was er al", zei hij eerder. Ook met concurrent Luuk de Jong heeft hij echter een goede connectie. "Ik ken Luuk ook al heel lang, we hebben bij PSV samen gespeeld. Hij is ook een balvaste spits die je in kunt spelen. Ik kan met Wout en Luuk goed overweg, laat ik dat vooropstellen. Al hebben ze allebei wat andere kwaliteiten."

Oranje

gerelateerd