Sneijder: "Er zijn niet genoeg leiders binnen Oranje"

11 juni 2021 – Als oud-aanvoerder en recordinternational van Oranje sprak Wesley Sneijder in aanloop naar het EK met de NOS. Daarin ging het over de eindtoernooien waarop hij in actie kwam, maar ook over het Oranje van nu. Sneijder constateerde daarbij dat het ontbreekt aan leiders bij het Nederlands elftal.

Sneijder: "Er zijn niet genoeg leiders binnen Oranje"

Zonder Virgil van Dijk ziet Sneijder in Georginio Wijnaldum de enige overgebleven leider van het team. Op welke spelers dit Oranje verder kan bouwen, is volgens hem niet duidelijk. "Ik denk niet dat er genoeg leiders zijn binnen de groep. Daley Blind, van wie je het misschien zou verwachten, is hoe ik hem ken niet iemand die de leiding neemt. En kan Memphis Depay het elftal echt naar zijn hand zetten? Ik moet het nog zien."

Er werd terugverwezen naar Sneijders eigen tijd bij Oranje. Op het succesvolle WK van 2014 droeg Robin van Persie de aanvoerdersband, maar kon hij ook rekenen op leiders als Arjen Robben, Dirk Kuyt en Sneijder zelf. Ook komend toernooi is het volgens hem essentieel dat een aantal spelers opstaat. "In al die kwalificatiewedstrijden deden ze het leuk, maar een toernooi is echt iets anders. Ik wil zien wie er echt stappen maakt en de ploeg daarin meeneemt."

Georginio Wijnaldum zelf ging eerder al in op het 'probleem' dat het gemis van captain Van Dijk met zich meebrengt, al viel dat volgens hem wel mee. Naast zichzelf noemde hij Memphis Depay, Matthijs de Ligt en Marten de Roon als leiders van de ploeg. 

Lees ook: Wijnaldum ziet Memphis, De Ligt en De Roon als leiders

Oranje

gerelateerd