Sneijder begonnen aan trainerscursus: "Duidelijke keuze gemaakt"

11 juni 2021 – Wesley Sneijder gaat zich serieus richten op een trainerscarrière. De oud-voetballer en recordinternational van Oranje sprak die wens al vaker uit, maar is inmiddels ook begonnen aan de cursus. 

Sneijder begonnen aan trainerscursus: "Duidelijke keuze gemaakt"

"Ik begin inderdaad aan de trainerscursus", antwoordde Sneijder desgevraagd in de liveshow van Voetbal International. Lange tijd was het de vraag wat hij zou gaan doen nadat hij in 2019 afscheid nam als voetballer. Sindsdien overwoog hij een terugkeer, liep hij mee als spelersbegeleider en werd hij aangesteld als analist bij de Champions League.

"Na twee jaar heb ik nu de duidelijke keuze gemaakt om de trainerscursus te starten. Ik ben al begonnen en heb mijn eerste dag op Zeist al gehad, twee weken geleden", vertelde hij. Niet geheel onverwacht zal Sneijder stage lopen bij zijn 'cluppie' DHSC, waar hij samen zal werken met zijn broers Jeffrey (assistent-trainer) en Rodney (aanvoerder).

Bekend is dat Sneijder geen fan is van de schoolbanken. "Het was voorheen veel theorie en minder praktijk. Dat is nu wel omgedraaid", weet hij. "Ik ben niemand iemand die in de schoolbanken zit. Dat heb ik ze ook verteld, maar dat is ook niet nodig. We doen veel meer op veld."

Eredivisie

gerelateerd