België mist naast De Bruyne ook Witsel in openingsduel

11 juni 2021 – België kent als favoriet een valse start aan het EK dat voor het land morgen van start gaat. Ook Axel Witsel bleek niet op tijd fit voor de openingswedstrijd tegen Rusland en is niet meegereisd met de selectie. Eerder werd al bekend dat ook voor Kevin de Bruyne de wedstrijd tegen de Russen te vroeg komt.

België mist naast De Bruyne ook Witsel in openingsduel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Belgische bond maakte vrijdag, een dag voor de wedstrijd tegen Rusland, bekend dat het tweetal niet is meegereisd. Zij verblijven in Turbize, waar ze verder zullen werken aan hun herstel. Het nieuws over De Bruyne werd donderdagavond al bekend, toen beelden opdoken van een bezoek van koning Filip aan het Belgische kamp. Daar vroeg hij De Bruyne hoe het ging, waarop hij antwoordde dat hij hoopte in het tweede duel in actie te kunnen komen.

Witsel is herstellende van een achillespeesblessure die hij in januari al opliep en die hem de gehele tweede seizoenshelft bij Borussia Dortmund langs de kant hield. De middenvelder sloot weer aan bij de groep, maar liet de oefenwedstrijden van België nog aan zich voorbij gaan, waarna hij dus ook zaterdag thuis zal toekijken. Bij Kevin de Bruyne gaat het om een oogkasblessure die hij opliep in de finale van de Champions League. De speler werd geopereerd om op het EK te kunnen spelen, maar mikt dus op de tweede wedstrijd, waar Denemarken de tegenstander is.

Ook tegenstander Rusland kreeg vandaag met personele problemen te maken, al gaat het daarbij om een reservespeler. Andrey Mostovoy werd positief getest op corona en heeft het Russische kamp verlaten. Roman Evgenjev werd opgeroepen als vervanger. Naast België, Rusland en Denemarken maakt Finland poule B van het EK compleet. 

Reacties

Oranje

gerelateerd