Danny Blind reëel: "We zijn geen favoriet en ook geen dark horse"

11 juni 2021 – Danny Blind kijkt tijdens het komende EK bij Oranje uiteraard in het bijzonder naar zijn zoon Daley. De voormalig bondscoach vertelde hoe hij de wedstrijden thuis rustig zal volgen. "Ik maak me niet druk en ga heel relaxt kijken. Met iets meer belangstelling voor mijn zoon."

Danny Blind reëel: "We zijn geen favoriet en ook geen dark horse"

Blind (senior) kijkt uit naar het EK, maar merkt wel dat het minder leeft dan normaal gesproken. Corona is daarbij de boosdoener. "Er zullen minder supporters in de stadions zitten", begon Blind in gesprek met RTL. "Natuurlijk doet dat iets met de sfeer. Er is minder glans, ik zie dat toch als een kleine smet. Supporters die achter je staan en voor sfeer zorgen, zijn zo belangrijk. Ze kunnen een wedstrijd tot grotere hoogtes brengen."

De verwachtingen rond Oranje zijn bij Blind niet hoog. "We zijn niet de gedoodverfde favoriet", stelde hij. "Ook geen dark horse en ook niet de gevaarlijkste ploeg. We hebben een team met veel jonge spelers. Ze moeten het echt met elkaar gaan doen. Elke tegenstander is moeilijk. We zijn geen Frankrijk met bijna zeventig miljoen inwoners. Dat soort landen kan uit veel meer spelers en talent putten."

Ook wat betreft de groepsfase wil Blind de verwachtingen temperen. Hij wees erop dat tegenstanders Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië niet makkelijk zullen zijn. "We denken te snel dat je er makkelijk doorheen rolt. Het is niet aan ons om de polonaise te starten", stelde hij. 

Oranje

gerelateerd