Transferweekje: Memphis, Sancho, Botman en Fonseca

12 juni 2021, 12:00

Het EK is losgebarsten, maar ook op transfergebied gebeurt er inmiddels veel. Clubs zijn volop bezig hun selectie voor het komende seizoen op orde te krijgen en de transfergeruchten komen dan ook in hoog tempo voorbij. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Barça vertrouwt op Memphis-deal

Sancho-soap: deel 2

Wordt het voor Jadon Sancho een herhaling van de vorige transferzomer? Toen doken voortdurend verhalen op over een mogelijke stap naar Manchester United, maar bleef een transfer uiteindelijk uit. Deze zomer - iets eerder dan vorig seizoen - heeft de club zich opnieuw gemeld. Opnieuw liggen het bod van United en de vraagprijs van Borussia Dortmund vooralsnog ver uit elkaar; volgens de BBC is het verschil op het moment zo'n dertien miljoen euro. Manchester United heeft echter een plan B. Mocht een deal met Borussia Dortmund er niet van komen, dan schakelt de club door naar Bayern München-aanvaller Kingsley Coman. Voor hem zou United 'slechts' vijftig miljoen hoeven betalen. 

Atalanta blijft op Nederlandse toer met Botman

Umtiti moet vertrekken

Samuel Umtiti heeft zijn langste tijd bij FC Barcelona gehad. De Franse brekebeen staat op de zogenaamde zwarte lijst van Ronald Koeman en moet volgens AS ook van zijn club vertrekken. Umtiti strijkt in Camp Nou jaarlijks twaalf miljoen euro op en drukt daarmee zwaar op de begroting. De Catalaanse leiding wil derhalve hoe dan ook deze zomer afscheid nemen van de wereldkampioen van 2018, die nog voor twee jaar vastligt. Maar wie wil een speler die vaker geblesseerd dan fit is overnemen? Ook Clément Lenglet mag van Barça op zoek naar een nieuwe club, maar hij hoeft in tegenstelling tot Umtiti niet per se weg. Met Ronald Araújo, Eric García, Óscar Mingueza en Gerard Piqué heeft trainer Ronald Koeman nog genoeg andere opties.

Serie A lonkt voor Gutiérrez

Érick Gutiérrez maakte in het afgelopen seizoen door een zware blessure nauwelijks indruk bij PSV, maar staat er toch nog goed op in het buitenland. De Mexicaan geniet belangstelling van Fiorentina, weet het Eindhovens Dagblad. Gutiérrez heeft bij PSV nog een doorlopend contract tot 2023 en geniet belangstelling van Fiorentina. Volgens ED gaat het waarschijnlijk niet om een permanente transfer, maar om een huurdeal. De Mexicaan staat hoog op het lijstje van mogelijke aanwinsten van Fiorentina, maar het is nog even afwachten of de club ook gaat doorhakken. De afgelopen drie seizoenen speelde Gutiérrez 58 wedstrijden voor PSV en als het aan hem ligt, maakt hij deze zomer een transfer. De middenvelder wil graag vertrekken uit Eindhoven.

Tottenham heeft eindelijk beet

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen