Stevige kritiek op Mbappé: "Begint gênant te worden"

11 juni 2021 – De voorbereiding van topfavoriet Frankrijk op het EK verloopt op het veld voorspoedig. Buiten de lijnen is het echter onrustiger door een relletje tussen Olivier Giroud en Kylian Mbappé. Op laatstgenoemde werd vrijdag om die reden stevige kritiek geuit door oud-international Johan Micoud.

Stevige kritiek op Mbappé: "Begint gênant te worden"

De vete begon nadat Giroud na de wedstrijd tegen Bulgarije (3-0 winst) openlijk zijn beklag deed dat hij niet voldoende werd aangespeeld. Die opmerking viel verkeerd bij Mbappé. De spits had zijn excuses aangeboden, maar volgens RMC Sports werden deze door Mbappé niet aanvaard. Dit tot onbegrip van Micoud.

"Het begint langzaamaan gênant te worden", nam de zeventienvoudig international geen blad voor de mond. "Je hebt net twee voorbereidingswedstrijden gespeeld die allebei goed gingen. Als je zo het veld af gaat, krijg je de indruk dat ze met 4-0 verloren hebben", citeerde het Duitse Sport1. Micoud sloot af met de boodschap dat Mbappé moet accepteren dat het niet alleen om hem draait.

Dat laatste zal iedereen die een blik heeft geworpen op de Franse EK-selectie beamen. Hoewel Mbappé als een van de grootste talenten ter wereld geldt, staat hij op het veld met andere grootheden als Karim Benzema, Antoine Griezmann, N'Golo Kanté en Paul Pogba. De druk om te presteren is dan ook groot, wat de opgefokte sfeer in het Franse kamp wellicht kan verklaren. Met Portugal, Duitsland en Hongarije als tegenstanders bevindt Frankrijk zich bovendien in de zwaarst mogelijke poule. 

Oranje

gerelateerd