Makkelie moest assistent teleurstellen: "Het gaat over topsport"

11 juni 2021 – Tijdens de openingswedstrijd van het EK tussen Turkije en Italië is een hoofdrol weggelegd voor Danny Makkelie. De scheidsrechter kreeg - samen met assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries - de eer om deze wedstrijd onder zijn hoede te nemen. Daar is hij dan ook erg blij mee.

Makkelie moest assistent teleurstellen: "Het gaat over topsport"

"Voorheen zat ik thuis met mijn familie op de bank voor de televisie naar het EK te kijken, met schmink op m'n wangen en een oranje sjaal om mijn nek", begon Makkelie tegenover het Algemeen Dagblad. "Nu ben ik zelf onderdeel van het EK. Dat is een jongensdroom die uitkomt."

Makkelie neemt onder meer Jan de Vries mee als assistent, omdat Mario Diks nog geen twee maanden geleden uit het team werd gezet. Dat gebeurde na een fout in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Portugal (2-2), waar hij in de blessuretijd niet goed zag dat een poging van Cristiano Ronaldo de doellijn had gepasseerd.

"Het is niet makkelijk om kort voor een eindtoernooi zo'n beslissing te nemen", stelde Makkelie. "Je neemt zo'n beslissing ook niet op basis van één wedstrijd. Maar we hebben het over topsport. De bondscoach selecteert voor een eindtoernooi het beste team en dat geldt voor ons als scheidsrechters ook."

De openingswedstrijd onder leiding van Makkelie begint vanavond om 21:00 uur. Ook Björn Kuipers is als scheidsrechter actief op het toernooi. Zijn eerste klus is er echter een als vierde man, tijdens de wedstrijd tussen Engeland en Kroatië. 

Lees ook: Makkelie schrijft geschiedenis: "Hier kunnen we heel trots op zijn"

Eredivisie