PEC Zwolle pikt volgende aanwinst op bij Club Brugge

11 juni 2021 – PEC Zwolle heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Siemen Voet. De Zwollenaren nemen de 21-jarige centrumverdediger over van Belgisch kampioen Club Brugge. Bij de Overijsselse club tekent Voet een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

PEC Zwolle pikt volgende aanwinst op bij Club Brugge

Voet is na de van RKC Waalwijk overgekomen Kostas Lamprou de tweede zomeraanwinst van PEC Zwolle. Club Brugge verhuurde de centrumverdediger de voorbije seizoenen aan respectievelijk KSV Roeselare en KV Mechelen. Namens laatstgenoemde club kwam hij het afgelopen voetbaljaar tot negen wedstrijden in de Pro League.

"Ik ben heel content om komend seizoen in de Eredivisie mijn opwachting te maken", reageert Voet. "PEC Zwolle is een ambitieuze club die er naar streeft om verzorgd en aanvallend voetbal te spelen. Dat past helemaal in mijn straatje. Wanneer het nieuwe seizoen over een paar weken zal doen losbarsten moet ik er staan en ga ik mijn best doen om in het basiselftal te geraken. Ik was daarstraks al even op het veld. Het stadion en de grasmat zien er tof uit en maakt de goesting in een nieuw seizoen voor mij alleen maar groter."

Voet heeft een prima indruk gemaakt op trainer Art Langeler, technisch manager Mike Willems en de scouts. "Ook het feit dat hij linksbenig is en de nodige lengte met zich meeneemt zorgden ervoor dat wij hem erg graag aan onze selectie wilde toevoegen. Ik ben blij dat het gelukt is en dat onze groep, ook met de komst van Kostas Lamprou donderdag, steeds meer vorm begint te krijgen. Tijdens de voorbereiding is het aan Siemen om de technische staf verder te overtuigen van zijn kwaliteiten zodat zij niet om hem heen kunnen", aldus Willems.

Eredivisie

gerelateerd