García vindt jaar na vertrek bij FC Twente onderdak in Kroatië

11 juni 2021 – Gonzalo García heeft een nieuwe club gevonden. De 37-jarige oefenmeester uit Uruguay is vrijdag gepresenteerd bij NK Istra, een club die uitkomt in de hoogste Kroatische voetbalcompetitie. Het is voor García zijn tweede klus als hoofdtrainer.

García vindt jaar na vertrek bij FC Twente onderdak in Kroatië

García vertrok een jaar geleden bij FC Twente. Bij de nummer tien van het voorbije seizoen in de Eredivisie was de trainer twee jaar werkzaam. In zijn eerste seizoen was hij de rechterhand van Marino Pusic. Twente werd toen kampioen van de Eerste Divisie en promoveerde naar de Eredivisie. Door toenmalig technisch directeur Ted van Leeuwen werd García vervolgens doorgeschoven naar de functie als hoofdtrainer.

Het hoofdtrainerschap van García in Enschede duurde één seizoen. De start was veelbelovend, maar al snel werden de resultaten minder. Twente won slechts zeven van de 26 wedstrijden en besloot het afgebroken coronaseizoen op de veertiende plaats.

Nu, ruim een jaar later, heeft García een nieuwe trainersklus gevonden. Bij Istra komt hij terecht bij de club die het voorbije seizoen ternauwernood degradatie afwendde. In een competitie met tien clubs eindigde Istra op de negende plaats met slechts één punt meer dan het gedegradeerde NK Varazdin. Ook de jaren daarvoor bivakkeerde Istra in de onderste regionen van de Kroatische competitie.

Eredivisie

gerelateerd