'Atalanta bombardeert Botman tot droomdoelwit'

11 juni 2021 – Het begint er steeds meer op te lijken dat Sven Botman zijn laatste wedstrijd voor Lille OSC heeft gespeeld. De centrumverdediger wordt op de voet gevolgd door meerdere clubs in Engeland en kan naar verluidt ook naar de Serie A. Fabrizio Romano meldt op Twitter dat Atalanta Bergamo de Nederlander graag ziet komen.

'Atalanta bombardeert Botman tot droomdoelwit'

Romano laat via Twitter weten dat Atalanta zaken hoopt te doen met Lille, dat een flink bedrag hoopt te ontvangen voor de verdediger. Volgens de transferkenner is Botman zelfs het nieuwe droomdoelwit van de Italianen, die ook interesse hebben in Teun Koopmeiners en Calvin Stengs. De Nederlandse enclave in Bergamo kan dus flink worden uitgebreid.

De club heeft met Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers al drie Nederlanders onder contract staan. Volgens Romano heeft de interesse in Botman niets te maken met de situatie van Cristian Romero. De verdediger van Atalanta wordt in verband gebracht met een transfer naar Manchester United, maar ook die deal is zeker nog niet beklonken.

Botman heeft een uitstekend debuutseizoen achter de rug bij Lille. De Franse club hield Paris Saint-Germain verrassend van de titel af en daar had de ex-speler van Ajax en sc Heerenveen een belangrijk aandeel in. De jeugdinternational staat ook op het verlanglijstje van de Engelse grootmachten Liverpool en Tottenham Hotspur en Manchester United.

Ligue 1

gerelateerd