Italië rekent in openingsduel af met angstig Turkije

11 juni 2021, 22:55   Bijgewerkt: 12 juni 2021, 08:52

Het openingsduel van het Europees kampioenschap 2021 is vrijdagavond in Stadio Olimpico overtuigend gewonnen door Italië. De Azzurri waren op eigen bodem een paar maatjes te groot voor Turkije. De plaaggeest van Nederland in de WK-kwalificatie verstopte zich, werd zo nu en dan weggespeeld en kreeg in de tweede helft drie doelpunten om de oren.

De favorietenrol was in dit duel weggelegd voor Italië, dat al 27 duels op rij ongeslagen was en sinds de 1-1 tegen Nederland in oktober 2020 ook geen doelpunt meer tegen had gekregen. Ook de voorbereiding op de start van het EK verliep vlekkeloos, gezien de 7-0 zege op San Marino en de 4-0 zege op Tsjechië. Dus moest er tegen Turkije een goede start worden gemaakt op het eindtoernooi, en waren de Turken op deze avond in Rome de underdog.

Omdat Italië aan de bal te slordig was en het steeds ontbrak aan een goede eindpass, kwam Italië niet tot scoren. Het creëerde wel drie kansen: Giorgio Chiellini zag zijn kopbal worden gekeerd door keeper Ugurcan Cakir en Lorenzo Insigne schoot in de handen van die Turkse keeper en krulde ruim voorlangs. Daarbij claimde Italië tot drie keer toe een strafschop wegens hands, maar alle keren wuifde Danny Makkelie het weg. De derde was het meest discutabel, toen hing een Turkse arm bij een Italiaanse voorzet toch bepaald niet langs het lichaam.

Waar Italië er voor rust niet in slaagde de ban te breken, lukte dat na de break wel. Binnen 25 minuten had het nog altijd betere Italië er twee in liggen. De eerste kwam echter van een in Italië spelende Turk: Domenico Berardi knalde een voorzet tegen Merih Demiral aan en via de verdediger van Juventus ging de bal over de lijn: 0-1. Tien minuten later was het wel een echte Italiaan die scoorde, Ciro Immobilie benutte de rebound na een gekeerd schot van Leonardo Spinazzola.

Meer bleef Turkije gespaard, dat nog wel tegen twee kaarten aanliep. Een daarvan kwam op naam van invaller Halil Dervisoglu, de voormalig speler van Sparta Rotterdam en FC Twente werd gespaard door Makkelie met slechts geel. Zo drukte Dervisoglu eigenlijk de stempel op deze treurige avond voor Turkije, want dat was het toch zeker wel. Italië gaat door de zege fier aan de leiding in groep A en heeft de favorietenrol duidelijk waargemaakt.

Man of the match: Domenico Berardi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen