Spaanse selectie vlak voor EK-opening alsnog gevaccineerd

11 juni 2021, 23:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De spelers van de nationale ploeg van Spanje hebben vrijdagochtend alsnog hun coronavaccinatie gekregen. Dat heeft de Spaanse voetbalbond (RFEF) via Twitter bevestigd. In eerste instantie zouden de voetballers nog geen prik krijgen, terwijl deelnemers aan de Olympische Spelen wel ingeënt.

Vrijdag werden er in het trainingskamp van Spanje alsnog de prikken gezet. Dat zal bij bondscoach Luis Enrique voor de nodige opluchting zorgen. Hij kreeg te maken met besmettingen van Sergio Busquets en Diego Llorente. De verdediger van Leeds United is inmiddels al meerdere keren negatief getest en keerde vrijdag terug op het trainingsveld.

Dat gold echter niet voor Busquets, die tien dagen in quarantaine moet. Dat is een flinke domper voor Enrique. De oefenmeester zag zijn voorbereiding op het EK door de besmetting behoorlijk overhoop worden gegooid. Zo werd de oefeninterland tegen Litouwen noodgedwongen afgewerkt door de beloften. De Spaanse talenten wonnen overigens wel met 4-0.

Spanje begint het EK maandagavond met een thuiswedstrijd tegen Zweden. Daarna volgen in groep E ook nog duels met Polen en Slowakije. Voor de zekerheid heeft Enrigue wel een schaduwselectie samengesteld. Die groep spelers moet Spanje uit de brand helpen mocht er een serieuze corona-uitbraak volgen. Dat lijkt echter niet meer het geval.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen