Vurig betoog Van der Vaart: "5-3-2 moet je niet eens uitzenden"

12 juni 2021, 08:38

Dat Nederland zeventien miljoen bondscoaches heeft, is ook dit weekend weer gebleken. Meerdere kopstukken uit de voetbalwereld hebben zich uitgesproken over de plannen van Frank de Boer. Rafael van der Vaart hoopt dat de bondscoach niet kiest voor 5-3-2.

Dat liet de oud-middenvelder vrijdag weten in de studio van de NOS. Hij weet dat de bondscoach van plan is om met vijf verdedigers te starten. "Met vijf verdedigers tegen Oekraïne, Oostenrijk en Macedonië? Nee, dan moet je het niet eens uitzenden", zei Van der Vaart, die vervolgens met zijn plannen kwam. "Ik ga voor een 4-3-3. En een keeper uiteraard, Stekelenburg. Iedereen in Nederland is bekend met dat systeem. En we hebben allemaal gezien: dat 5-3-2, dat werkt niet echt."

Achterin kiest hij voor Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Owen Wijndal. "Nee, geen Stefan de Vrij. In mijn ogen is De Ligt beter. Wijndal op links, omdat hij zich goed heeft ontwikkeld. Hij gaat het doen", denkt Van der Vaart. Dan het middenveld. "Frenkie de Jong in de punt naar achteren. Om hem draait alles. Daarnaast Georginio Wijnaldum als rechtshalf en Ryan Gravenberch op links. Hij heeft eigenlijk alles als middenvelder. Kan voetballen, heeft power, gaat heen en weer."

Voorin is het volgens Van der Vaart een goed idee om Steven Berghuis op te stellen naast Memphis Depay. "Ik vind Berghuis de meest creatieve speler. En als we 5-3-2 gaan spelen, is er geen plek voor hem. Depay op links, maar hij mag overal lopen, hij is onze beste speler. En Weghorst heeft zoveel karakter. Ik ben blij met zo'n speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen