Nederland begint aan EK met wedstrijd tegen Oekraïne

13 juni 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 13 juni.

Specials

Levchenko: "Met 5-3-2 kan het moeilijk worden voor Oranje"

De eerste tegenstander van het Nederlands elftal op dit EK is het Oekraïne van Andriy Shevchenko. Om vooruit te blikken op die wedstrijd ging FCUpdate.nl in gesprek met de geboren Oekraïner uit Nederland, Evgeniy Levchenko. De voormalig middenvelder speelde voor onder andere Sparta Rotterdam, FC Groningen en het nationale team van Oekraïne en sprak over zijn verwachtingen van Oekraïne dit EK en over de sterke en zwakke kanten van het elftal.

Vooruitblik Groep C

Met de gunstige loting lijkt voor het Nederlands elftal de weg naar de knock-outfase al volledig uitgestippeld. Oranje kan pas in de volgende ronde een Europese grootmacht treffen, maar daarvoor dient het zich wel eerst door de groepsfase te knokken. Op papier lijkt dat een simpele klus, maar toch moet Oranje alle zeilen bijzetten om de poule te overleven. FCUpdate.nl werpt een blik op de pittige poule C.

Vooruitblik Groep D

Op deze zondag komt er met Engeland een topfavoriet voor de eindzege in actie. De ploeg van Gareth Southgate beschikt over een surplus aan kwaliteit, maar kent wel een lastig begin van het toernooi omdat het meteen tegen Kroatië speelt. Dat betekent een herhaling van de halve finale van het WK 2018. Hoe liggen de verhoudingen in Poule D met verder ook Schotland en Tsjechië.

Wedstrijden

Engeland - Kroatië (15.00 uur)

Het is vandaag op dag 3 van het EK tijd voor de eerste, echte kraker. Engeland tegen Kroatië betekent een herhaling van de halve finale van het WK in 2018. Toen leek Engeland te winnen, maar trokken de Kroaten toch aan het langste eind. In de finale verloor dat land vervolgens van Frankrijk. Vandaag is Engeland de absolute favoriet tegen Kroatië. Engeland beschikt over een ijzersterke selectie en bovendien is het rustig rondom bondscoach Gareth Southgate. De jacht op succes begint vanmiddag op Wembley.

Oostenrijk - Noord-Macedonië (18.00 uur)

Voordat de bal gaat rollen bij Oranje, kan er eerst worden gekeken naar de ontmoeting tussen Oostenrijk en Noord-Macedonië. Natuurlijk kan Oostenrijk als favoriet worden gezien. Met Marcel Sabitzer, David Alaba en Marko Arnautovic heeft het meer grote namen dan Noord-Macedonië, dat op papier één van de zwakste teams is op het EK. Voor Oostenrijk, dat donderdag tegen Oranje speelt, is het zaak om geen fout te maken tegen Goran Pandev en co.

Nederland - Oekraïne (21.00 uur)

Voor Oranje gaat het op de derde dag van het EK vandaag dan ook echt beginnen. Eerst wordt in de groep van Oranje nog de pot tussen Oostenrijk en Noord-Macedonië gespeeld en daarna is het aan de ploeg van Frank de Boer. De verwachtingen zijn laaggespannen in Nederland, mede ook door het bekritiseerde 5-3-2-systeem. De vraag is wat Oranje vandaag op de mat kan leggen. Beginnen we voortvarend of kent Oranje een valse start in Amsterdam? Het zal in ieder geval moeten gebeuren zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt.

Voetbal op tv

15.00 uur: Engeland - Kroatië, NPO 1, live verslag van de EK-wedstrijd

18.00 uur: Oostenrijk - Noord-Macedonië, NPO 1, live verslag van de EK-wedstrijd

21.00 uur: Nederland - Oekraïne, NPO 1, live verslag van de EK-wedstrijd

23.00 uur: Brazilië - Venezuela, Ziggo Sport, live verslag van het Copa América-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen