Oranje gaat niet knielen voor de wedstrijd tegen Oekraïne

12 juni 2021, 14:05

Georginio Wijnaldum heeft als aanvoerder van het Nederlands elftal zaterdag duidelijkheid verschaft over of Oranje gaat knielen. De captain liet weten dat Oranje niet de knie zal nemen voor het duel met Oekraïne.

Op de persconferentie richting het eerste EK-duel kreeg Wijnaldum de vraag of Oranje zal knielen voor Black Lives Matter. "We hebben besloten om niet te knielen, eerder hebben hebben we dat ook niet gedaan", zei Wijnaldum. "En we doen al best veel met de KNVB. We proberen het op een andere manier te doen. We knielen niet als groep. We hebben er wel een paar keer over gesproken, ook omdat iedereen zijn bijdrage wil geven. Hiervoor hebben we het ook niet gedaan, eigenlijk alleen de spelers die in Engeland spelen deden het. We zijn er best wel mee bezig, ook met de campagne One Love. We hebben dus besloten om het nu niet te doen."

Wijnaldum is één van de spelers die bij zijn vorige club Liverpool wel altijd knielde voor de wedstrijden, omdat dat in de Premier League gebruikelijk was. In andere competities werd dat niet altijd gedaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen