Wijnaldum legt uit waarom hij PSG boven Barcelona verkoos

12 juni 2021, 14:37

Hij onderhandelde vier weken met FC Barcelona, maar uiteindelijk viel de keuze van Georginio Wijnaldum toch op Paris Saint-Germain. Dat was voor velen een verrassing en voor hem zelf ook wel, zo gaf de middenvelder aan op de persconferentie van het Nederlands elftal.

Wijnaldum kreeg op het persmoment van Oranje de vraag hoe de afgelopen weken zijn verlopen. "Wat ik kan zeggen is dat ik een andere keuze heb gemaakt", zei Wijnaldum. "Het was een moeilijke keuze", zo gaf hij eerlijk toe. "We hebben vier weken onderhandeld met Barcelona, maar we zijn er niet uitgekomen. PSG was slagvaardiger en sneller. Het project sprak me ook erg aan. Maar het was moeilijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ook ik dacht dat ik naar Barcelona zou gaan. Dat was lang de enige club die echt geïnteresseerd was."

Belangrijk voor Wijnaldum was dat er duidelijkheid kwam voor de start van het EK, omdat hij merkte dat er altijd maar vragen kwamen over zijn toekomst. "Tijdens het EK wil je honderd procent gefocust zijn op het toernooi. Het was een hectische week waarin ik keuzes moest maken. Het zijn twee grote clubs waar ik graag voor wil spelen. Het zorgt voor opluchting dat ik de keuze voor het EK heb gemaakt, want het gaat toch in je hoofd spelen."

De dertigjarige Wijnaldum tekende voor drie seizoenen in Parijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen