Curaçao vervolgt WK-droom: "Voor mensen hier is dit gigantisch"

12 juni 2021, 16:26

De weg naar het WK in Qatar is nog ontzettend lang, maar Curaçao is nog altijd in de race om de WK-droom uit te laten komen. Woensdag had het aan een doelpuntloos gelijkspel tegen Guatemala genoeg om een ronde verder te komen. Nu staat er een dubbele ontmoeting met Panama op het programma.

Curaçao staat momenteel onder leiding van interim-bondscoach Patrick Kluivert. Hij neemt tijdelijk de honneurs waar omdat Guus Hiddink nog altijd herstellende is van het coronavirus. Morgenochtend vroeg om 01:05 (Nederlandse tijd) staat de eerste wedstrijd tegen Panama op het programma.

Ook als het de ontmoetingen met Panama overleeft, is deelname aan het WK nog lang geen zekerheid. In dat geval plaatst het zich namelijk voor de finaleronde, waar acht ploegen aan meedoen, zoals de Verenigde Staten en Mexico. Alleen de eerste drie gaan naar het WK en de nummer vier heeft via een omweg nog een kans op een ticket.

Lees ook: Goed resultaat brengt Curaçao groepswinst en WK-hoop

Een van de blikvangers van Curaçao is de in Spijkenisse geboren Kenji Gorré. De oud-speler van ADO Den Haag vertelt aan Voetbal International hoeveel het voor de mensen op het eiland betekent. "Voor de mensen hier is dit echt gigantisch. We zijn een licht voor de mensen in het land. Als wij er zijn, heeft iedereen hier een lach op zijn gezicht. Iedereen wil graag mee in onze energie."

Het idee dat Curaçao voor het eerst mee kan doen aan een WK voetbal, maakt dan ook veel los. "Het laat zien dat je door middel van voetbal iemands leven positief kunt beïnvloeden. Er kunnen vervelende dingen gaande zijn in mensen hun levens, maar op de tribune hebben ze een lach op hun gezicht. Ons doel met Curaçao is dus eigenlijk veel groter dan voetbal alleen. Het geeft de mensen hoop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen