Zwitserland vergeet te winnen in interessant duel met Wales

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 juni 2021 – Wales en Zwitserland hebben in het tweede EK-duel met 1-1 gelijkgespeeld. Na een weinig boeiende eerste helft bood het tweede bedrijf veel meer spektakel. Vlak na rust opende Breel Embolo de score, waarna het de touwtjes liet vieren. Wales maakte daar optimaal gebruik van en kwam langszij via een fraaie kopbal van Kieffer Moore. De Zwitsers namen vervolgens de regie weer over, maar vergaten in de slotfase de volle buit te pakken, mede door uitstekend keeperswerk van Danny Ward.

Zwitserland vergeet te winnen in interessant duel met Wales

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het zonovergoten Olympisch Stadion in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku was het decor voor het tweede EK-duel. Nadat Turkije en Italië (0-3) de spits hadden afgebeten in groep A was het nu de beurt aan Wales en Zwitserland. The Dragons zijn voor de tweede keer aanwezig op een Europese eindronde, terwijl de Zwitsers al voor de vijfde keer deelnemen. Het debuut van Wales was er een om nooit te vergeten. Vier jaar geleden, op het EK in Frankrijk, was de halve finale tegen Portugal (2-0) het eindstation. Zwitserland bereikte de halve finale nog nooit. Het moest drie keer genoegen nemen met een plek in de kwartfinale.

31.000 supporters hadden de reis naar Azerbeidzjan gemaakt in de hoop een sprankelend duel te zien tussen Wales en Zwitserland. Daar was in het eerste bedrijf nog niet bepaald sprake van. De openingsfase verliep rommelig en beide landen waren zoekende. Na een kwartier kon de eerste kans genoteerd worden; dat was er een voor Wales. Moore zag zijn kopbal van dichtbij over het doel getikt worden door Yann Sommer. Zwitserland schrok wakker en rook enkele minuten later via een bekeken hakballetje van Fabian Schär aan de gelijkmaker.

Hierna waren het vooral de Zwitsers die zich lieten zien en Haris Seferovic nam zijn ploeg bij de hand. De Benfica-spits, afgelopen seizoen goed voor 22 goals in 31 wedstrijden, had in de eerste helft het vizier echter niet bepaald op scherp staan. Op slag van rust kreeg hij de grootste kans. Na goed voorwerk van Embolo belandde de bal voor de voeten van Seferovic, die vervolgens van dichtbij faalde.

Beide landen gingen met een 0-0 ruststand aan de thee. Voor de aanwezige fans was het te hopen dat het tweede bedrijf meer spektakel bood. Dat was ook zeker het geval toen Embolo de score na vier minuten opende. De spits zag Sommer eerst nog redding brengen op zijn schot, maar kopte uit de corner raak: 0-1. Wales moest in de achtervolging en had die opdracht direct begrepen. Het ging veelvuldig in de aanval, maar kreeg niet meteen grote kansen. De gelijkmaker hing wel in de lucht, maar aan de andere kant was Embolo dichtbij de 0-2. Dat bleek uiteindelijk een dure misser want een kleine tien minuten later kopte Moore op zeer fraaie wijze raak: 1-1.

Beide ploegen waren nu in evenwicht en het was nu de vraag of er nog een winnaar kwam. Wales bleef het goede gevoel houden terwijl ook Zwitserland zich weer meldde in de wedstrijd. De slotfase was echter vooral spannend vanwege gelijke stand. Beide ploegen waren dreigend maar veel kansen kregen de supporters niet voorgeschoteld. Tóch leken de Zwitserse fans reden tot juichen te hebben toen invaller Mario Gavranovic de 1-2 tegen de touwen schoot. Na een VAR-check bleek hij echter buitenspel te staan. In de absolute slotfase kopte Embolo bijna nog de 1-2 binnen, maar Ward reageerde alert.

Het was het laatste wapenfeit van het duel en dus moeten Wales en Zwitserland genoegen nemen met één punt. Woensdag volgt een nieuwe kans op de volle buit als Wales het opneemt tegen Turkije en Zwitserland de degens kruist met Italië.

Man of the match: Danny Ward

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd