Zwitserland vergeet te winnen in interessant duel met Wales

12 juni 2021, 17:04   Bijgewerkt: 12 juni 2021, 17:34

Wales en Zwitserland hebben in het tweede EK-duel met 1-1 gelijkgespeeld. Na een weinig boeiende eerste helft bood het tweede bedrijf veel meer spektakel. Vlak na rust opende Breel Embolo de score, waarna het de touwtjes liet vieren. Wales maakte daar optimaal gebruik van en kwam langszij via een fraaie kopbal van Kieffer Moore. De Zwitsers namen vervolgens de regie weer over, maar vergaten in de slotfase de volle buit te pakken, mede door uitstekend keeperswerk van Danny Ward.

Het zonovergoten Olympisch Stadion in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku was het decor voor het tweede EK-duel. Nadat Turkije en Italië (0-3) de spits hadden afgebeten in groep A was het nu de beurt aan Wales en Zwitserland. The Dragons zijn voor de tweede keer aanwezig op een Europese eindronde, terwijl de Zwitsers al voor de vijfde keer deelnemen. Het debuut van Wales was er een om nooit te vergeten. Vier jaar geleden, op het EK in Frankrijk, was de halve finale tegen Portugal (2-0) het eindstation. Zwitserland bereikte de halve finale nog nooit. Het moest drie keer genoegen nemen met een plek in de kwartfinale.

Beide landen gingen met een 0-0 ruststand aan de thee. Voor de aanwezige fans was het te hopen dat het tweede bedrijf meer spektakel bood. Dat was ook zeker het geval toen Embolo de score na vier minuten opende. De spits zag Sommer eerst nog redding brengen op zijn schot, maar kopte uit de corner raak: 0-1. Wales moest in de achtervolging en had die opdracht direct begrepen. Het ging veelvuldig in de aanval, maar kreeg niet meteen grote kansen. De gelijkmaker hing wel in de lucht, maar aan de andere kant was Embolo dichtbij de 0-2. Dat bleek uiteindelijk een dure misser want een kleine tien minuten later kopte Moore op zeer fraaie wijze raak: 1-1.

Het was het laatste wapenfeit van het duel en dus moeten Wales en Zwitserland genoegen nemen met één punt. Woensdag volgt een nieuwe kans op de volle buit als Wales het opneemt tegen Turkije en Zwitserland de degens kruist met Italië.

Man of the match: Danny Ward

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen