Denemarken tegen Finland heeft flink Nederlands tintje

12 juni 2021, 17:36

Hoewel de wedstrijd tussen Denemarken en Finland op papier een Scandinavisch onderonsje is, is het ook een affiche met een Nederlands tintje. Zo hebben beide landen flink wat spelers bij de selectie zitten, die hun brood ooit in Nederland verdienden. Bij Denemarken staat onder meer Christian Eriksen in de basis en Finland begint met Joona Toivio (oud-AZ) en Tim Sparv (oud-Groningen).

Verder zit bij de Denen nog een aantal oude bekenden op de bank. Joachim Andersen speelde in het verleden voor FC Twente, Nicolai Boilesen stond onder contract in Amsterdam en ook Kasper Dolberg speelde jarenlang voor Ajax. Bij FC Twente speelde Andersen samen met Fredrik Jensen, die op de bank bij Finland zit. Hij zit daar naast Leo Väisänen, die van 2018 tot 2020 voor FC Den Bosch speelde.

Verder staan er ook een paar grote namen op het veld. Zo vormen Simon Kjaer en Andreas Christensen het centrale verdedigersduo, staan Eriksen en Pierre-Emile Højbjerg en Thomas Delaney op het middenveld en is Yussuf Poulsen voorin te vinden. Bij Finland staat superspits Teemu Pukki in de tweemans-aanval. Hij was dit seizoen bij Norwich City goed voor 26 goals.

Denemarken: Schmeichel; Wass, Kjaer, Christensen, Maehle; Eriksen, Højbjerg, Delaney; Poulsen, Wind, Braithwaite

Finland: Hradecky; Uronen, O'Shaughnessy, Arajuuri, Raitala; Toivio, Sparv, Kamara, Lod; Pukki Pohjanpalo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen