Denemarken tegen Finland wordt 'gewoon' uitgespeeld

12 juni 2021 – Na de berichtgeving dat het naar omstandigheden goed gaat met Christian Eriksen is besloten om de rest van de wedstrijd toch nog uit te spelen. Beide teams hebben aangegeven in staat te zijn om de wedstrijd nog uit te spelen. Daardoor zal er zaterdagavond om 20:30 verder worden gespeeld.

Denemarken tegen Finland wordt 'gewoon' uitgespeeld

Bij een stand van 0-0 werd Christian Eriksen aangespeeld vanuit een ingooi, waarna hij leek te struikelen. Uiteindelijk bleek hij een hartstilstand te hebben gehad en dus moest hij direct gereanimeerd worden. Eriksen werd naar het ziekenhuis gebracht en maakt het inmiddels redelijk. Hij is bij bewustzijn en is ook aanspreekbaar.

Beide teams hebben met elkaar overlegd en zijn overeen gekomen dat ze het restant van de wedstrijd ondanks alle commotie toch nog uit willen spelen. Dat betekent enkele minuten voor rust en de gehele tweede helft. Na de resterende minuten van de eerste helft, wordt er nog vijf minuutjes gepauzeerd. Het is nog maar de vraag hoe de spelers er emotioneel voor staan en hoe de rest van de wedstrijd zal verlopen.

Lees ook: Eriksen zakt plotseling in elkaar en wordt gereanimeerd

Denemarken zit in de poule met Finland, België en Rusland. Om 21:00 spelen de twee laatstgenoemde hun openingsduel van dit EK. Ook die wedstrijd lijkt dus gewoon doorgang te kunnen vinden. 


Eredivisie

gerelateerd