Eriksen heeft Deense selectie gesproken en maakt het goed

12 juni 2021, 20:39   Bijgewerkt: 12 juni 2021, 21:32

Het was even schrikken voor de voetbalwereld, want vanuit het niets stortte Christian Eriksen in elkaar tijdens het duel met Finland. De Deense middenvelder werd gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Vanuit zijn ziekenhuisbed heeft hij de spelers inmiddels toegesproken via FaceTime.

Dat heeft de voorzitter van de Deense voetbalbond Peter Møller bevestigd. De spelers hebben even kort met hem kunnen praten en naar aanleiding daarvan is besloten om de wedstrijd alsnog uit te spelen. Eriksen maakt het momenteel namelijk goed en zijn situatie maakt een hoopvolle indruk.

Om 20:30 wordt het duel dus alsnog uitgespeeld. Eerst worden de paar minuten voor rust uitgevoetbald, dan volgt een korte pauze van circa vijf minuten en tot slot wordt ook de tweede helft nog volledig gespeeld. Eriksen zal het duel vanuit het ziekenhuis moeten aanschouwen en zal hopen dat zijn ploeggenoten de overwinning nog over de streep kunnen trekken.