Belgisch drietal maakt zich na schrikmoment op voor basisplaats

12 juni 2021, 20:46   Bijgewerkt: 12 juni 2021, 20:51

Hoewel het drama rond Christian Eriksen deze EK-avond volledig overschaduwt, wordt er in zowel Denemarken als Rusland zodadelijk weer gevoetbald. Dat zal een apart gevoel zijn voor onder meer Romelu Lukaku, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Zo'n twee uur na de heftige gebeurtenissen rond hun (oud-)ploeggenoot zullen zij de knop dus moeten omzetten: het drietal staat aan de aftrap van de openingswedstrijd van België tegen Rusland.

Lukaku staat zoals verwacht in de spits, vergezeld door aanvallers Yannick Carrasco en Dries Mertens. Timothy Castagne en Thorgan Hazard komen vanaf de flanken, terwijl Leander Dendoncker en Youri Tielemans de as van het middenveld uitmaken. Het driemanscentrum met Vertonghen en Alderweireld wordt compleet gemaakt door Dedryck Boyata. Thibaut Courtois is uiteraard de doelman.

Zoals al eerder bekend werd moet België, dat het EK met een favorietenrol in gaat, het in het openingsduel nog stellen zonder sterspeler Kevin de Bruyne. De spelmaker is herstellende van een oogkasblessure en hoopt het tweede duel wel te kunnen spelen. Ook Axel Witsel is er door zijn achillespeesblessure nog niet bij. Eden Hazard gold als twijfelgeval en begint tegen Rusland op de bank. 

Het duel tussen België en Rusland begint om 21:00 uur.

Opstellingen

België: Courtois; Alderweireld, Boyata, Vertonghen; Castagne, Dendoncker, Tielemans, T. Hazard; Mertens, Lukaku, Carrasco

Rusland: Shunin; Fernandes, Semenov, Dzhikiya, Zhirkov; Ozdoev, Barinov; Zobnin, Golovin, Kuzyayev; Dzyuba

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen