Denen kregen twee opties: vandaag óf morgen uitspelen

12 juni 2021, 22:46

Tegen de verwachtingen in werd de wedstrijd tussen Denemarken en Finland na het voorval met Christian Eriksen toch nog uitgespeeld. Beide ploegen hadden zelf aangegeven de wedstrijd te willen afmaken. Achteraf bleek echter dat de UEFA ze slechts twee opties had gegeven.

Dat vertelde de Deense bondscoach Kasper Hjulmand na de wedstrijd. "We hadden twee opties. We konden de wedstrijd vandaag uitspelen of morgen om 12.00 uur", citeerde journalist John Bennett van de BBC. "Iedereen was het ermee eens dat we vandaag zouden spelen. Je kunt een wedstrijd niet spelen met zulke emoties. We hebben geprobeerd te winnen. Het is ongelofelijk dat ze in staat waren om het veld op te gaan en geprobeerd hebben die tweede helft te spelen."

Ook Hjulmand zelf was zwaar aangeslagen. Volgens Bennett was de trainer in tranen toen hij de pers te woord stond. "Het was een heel zware avond, waarop we eraan zijn herinnerd wat de belangrijkste dingen in het leven zijn. Dat zijn betekenisvolle relaties, de mensen die dicht bij ons staan. Familie en vrienden."

De Denen verloren met 0-1 van Finland, maar zoals Hjulmand aangaf was dat zeker niet het belangrijkste van de avond. Het laatste nieuws over Eriksen is dat het naar omstandigheden [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385973/eriksen-heeft-de-deense-selectie-gesproken-en-maakt-het-goed/,_blank,goed met hem gaat]. De Deen, die tijdens de wedstrijd plots ineen stortte en moest worden gereanimeerd, is bij bewustzijn en sprak voorafgaand aan het uitspelen van de wedstrijd zelfs via FaceTime met zijn ploeggenoten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen