Matchwinner Lukaku had moeite voor de wedstrijd: "Veel tranen"

12 juni 2021, 23:33

Het was een bijzondere avond voor Romelu Lukaku. Hij kroonde zich met twee doelpunten voor België tot matchwinner tegen Rusland, maar had eerder op de dag het drama rondom teamgenoot Christian Eriksen moeten doorstaan. De 3-0 zege droeg hij dan ook op aan zijn ploegmaat.

Bij de officiële kanalen van de UEFA liet Lukaku in een interview weten hoe moeilijk het was om toch te moeten spelen. "Er waren veel tranen voor de wedstrijd. Het was voor mij heel moeilijk om te focussen voor deze wedstrijd. Niet alleen voor mij maar ook voor Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Nacer Chadli, wij kennen hem heel goed."

Tussendoor werd Lukaku op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom Eriksen. "Volgens mij is hij nu bij bewustzijn en aanspreekbaar, dat heb ik gelezen in de groep. Ik ga hem wel contacten en ik hoop dat hij gaat reageren en snel weer gezond wordt. Hij heeft twee jonge kinderen en die hebben hem nodig en wij ook. Dat is misschien een beetje egoïstisch, maar ik wil gewoon dat hij snel weer de oude is."

Lees ook: België geeft visitekaartje af onder leiding van Lukaku

Door de ruime zege staat België bovenaan in de poule met evenveel punten als de nummer twee Finland, dat won van Denemarken. België speelt komende donderdag tegen Denemarken dus wederom een beladen wedstrijd. De maandag daarop speelt het de laatste poulewedstrijd tegen Finland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen