Hélène Hendriks en VI zaten achter '4-3-3-vliegtuigje'

12 juni 2021, 23:41

De makers van Veronica Inside zitten achter het vliegtuigje dat zaterdag boven het trainingscomplex van het Nederlands elftal verscheen. Op de laatste voorbereidingsdag voor het EK werd veel gelachen om het vliegtuig, dat de tekst 'Frank, gewoon 4-3-3' achter zich droeg. Hélène Hendriks vertelde 's avonds dat zij daar met haar collega's achter zat.

"Wij hebben speurwerk gedaan, want wij wilden weten wie erachter zat", begon Hendriks grappend in het programma De Oranjezomer, dat de gezichten van Veronica Inside tijdens het EK maken. Daarna vertelde ze dat het vliegtuig van haarzelf afkomstig was. "Ik mag niet bij de persconferenties zijn, ik mag spelers niet spreken... Ik wil ze toch op een of andere manier duidelijk maken hoe het moet. Dus hebben wij het vliegtuigje bedacht." 

De spelers van Oranje willen het programma nog altijd niet te woord staan, als statement na een racistische grap van Johan Derksen medio 2020. In de uitzending van zaterdagavond werd een fragment van de dag ervoor laten zien, waarop Wilfred Genee vertelde hoe ze op een of andere manier voor elkaar moesten krijgen dat De Boer 4-3-3 ging spelen. Die uitspraak was dus een voorbode op de vliegtuig-actie.

De actie lijkt echter niet te hebben geholpen. De Boer gaf zaterdagmiddag tijdens de persconferentie aan gewoon zijn systeem uit de voorbereiding te gaan hanteren. "Ik heb ook een vliegtuigje gehuurd met als tekst: 'bedankt voor de tip, maar het blijft 3-5-2'", grapte de bondscoach. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen