De vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Oekraïne

13 juni 2021, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het EK gaat vandaag (zondag) ook voor Oranje beginnen met een wedstrijd tegen Oekraïne. Frank de Boer kan niet beschikken over de niet helemaal fitte Matthijs de Ligt, maar heeft verder een fitte groep. Dit is de vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal.

Omdat De Ligt niet kan spelen, zal Jurriën Timber wederom de kans krijgen centraal achterin. Dat was ook in de voorgaande twee interlands het geval. Zijn derde interland voor Oranje wordt dus meteen een belangrijke EK-wedstrijd. Timber zal samen met Stefan de Vrij en Daley Blind het hart van de verdediging vormen. Daarnaast zullen Denzel Dumfries en Owen Wijndal als backs fungeren in het aangekondigde 5-3-2-systeem van De Boer.

Op het middenveld staan Marten de Roon en Frenkie de Jong voor de defensie. Dat betekent dat Ryan Gravenberch en Davy Klaassen genoegen moeten nemen met een reserverol. Dat geldt ook voor Donyell Malen, die de concurrentiestrijd heeft verloren van Wout Weghorst. Ook hij maakt zich op voor zijn eerste eindtoernooi en zal als kapstok en aanspeelpunt fungeren naast Memphis Depay. Ook voor Steven Berghuis is er dus geen basisplaats weggelegd tegen Oekraïne.

Om 21.00 uur gaat de bal rollen in Amsterdam.

Vermoedelijke opstelling: Stekelenburg; Dumfries, Timber, De Vrij, Blind en Wijndal; De Roon, F de Jong, Wijnaldum; Memphis, Weghorst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen