Boze Laudrup komt met vlammend betoog tegen UEFA

13 juni 2021, 10:16

Michael Laudrup vond het belachelijk dat Denemarken tegen Finland zaterdagavond al werd uitgespeeld. Redelijk kort na het incident met Christian Eriksen stond de ploeg alweer op het veld. Een succes werd dat niet, omdat er met 0-1 verloren werd. Michael Laudrup vindt het een schande dat er alsnog gespeeld werd.

De bondscoach van Denemarken zei na afloop dat de UEFA een keuze gaf aan Denemarken. Of zaterdagavond uitspelen, of zondagmiddag om 12.00 uur spelen. "Toen hebben we voor vanavond gekozen, want om morgen te spelen was echt niet te doen geweest", zei bondscoach Kasper Hjulmand. "Dan maar nu spelen en er vanaf zijn, dat is wat het team heeft besloten."

Michael Laudrup zei in de studio van het Deense TV3+ dat er nooit verder gespeeld had moeten worden. "Als zulke dingen gebeuren, ben je als speler in de greep van je emoties. Je hebt dan niet het overzicht om belangrijke beslissingen te nemen", zei de oud-sterspeler van Denemarken volgens Voetbal International. "Er moet iemand zijn die op dat moment zegt: het is nu genoeg, we stoppen ermee."

Hij is dan ook van mening dat Denemarken min of meer voor het blok gezet is door de Europese bond. "Ze kregen een keuze die geen keuze is. Speel vanavond door of speel morgenmiddag door. Dat is toch geen keuze? Je moet direct beslissen, zo snel na zo'n grote emotionele gebeurtenis. Dat is echt verkeerd. Daar had de UEFA gewoon moeten zeggen: Natuurlijk spelen we vanavond niet verder, we zullen zondag kijken naar wat de mogelijkheden zijn om de wedstrijd af te maken."

Lees ook: Ploegarts Denemarken: "Zijn hartslag viel plots weg"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen