TV-regisseur vindt niet dat hij fout zat met Eriksen-beelden

13 juni 2021, 12:26

Er ontstond zaterdag de nodige kritiek op de tv-registratie van Denemarken tegen Finland. Toen Christian Eriksen onwel werd en gereanimeerd werd op het veld, was dat te volgen op de televisies over de hele wereld. Er kwam kritiek op het feit dat er zoveel werd laten zien, maar regisseur Jean-Jacques Amselm is het daar niet mee eens.

Onder meer de reanimatie was deels te volgen op de televisie. De spelers van Denemarken maakten met een soort haag een muur om de middenvelder heen zodat niet iedereen kon meekijken. Amselm was als regisseur verantwoordelijk voor wat de mensen thuis te zien kregen en vond niet dat hij te ver ging.

"We hebben het verdriet en de wanhoop van spelers, staf en supporters getoond. Het was zeker geen voyeurisme", reageerde de Franse televisiemedewerker. "Ik had juist een gevoel van eenheid. De instructies van de UEFA waren duidelijk. We kregen te horen dat we geen close-up van Eriksen of van de hartmassage mochten tonen. Het was geen probleem om de emoties bij de mensen om hem heen te tonen."

Amselm is van mening dat er niet teveel en ook niet te weinig is laten zien. "We hebben ook geen slow motion van het moment getoond waarbij Eriksen viel", zegt hij in Franse media. "Ik heb mijn team meteen de instructie gegeven om niet bij Eriksen te blijven. Met meer dan dertig camera's in het stadion hadden we hem van veel dichterbij kunnen tonen, maar dat is nooit gebeurd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen