Eriksen na hartstilstand bijna dood, positief beeld na onderzoeken

13 juni 2021, 15:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Christian Eriksen voelt zich naar omstandigheden goed, ruim twintig uur nadat hij met een hartstilstand tijdens Denemarken - Finland de voetballerij tijdelijk tot stilstand liet komen. De Deense middenvelder moet een paar dagen in het ziekenhuis blijven voor verder onderzoek, zo bevestigt de Deense bondsarts Morten Boesen in een persconferentie. Eriksen blijkt een hartstilstand te hebben gehad en keek de dood in de ogen.

"Vandaag heb ik een paar keer met Christian gesproken, hij is nog steeds stabiel en het gaat oké met hem gezien de omstandigheden", aldus Boesen. "Christian heeft ook vandaag contact gehad met de andere spelers. Hij moet voor onderzoek en observatie in het ziekenhuis blijven. De eerste onderzoeken geven een positief beeld", vertelde de bondsarts. Boesen stelt dat een defibrillator het leven van Eriksen redde. "We waren maar net op tijd, anders was hij overleden. 

De clubarts is trots op het optreden van zijn spelers. "Op het veld en ziekenhuis zijn we geweldig geholpen. Ook de spelers hebben ons goed bijgestaan door een cirkel om hem heen te vormen, zodat we ons werk rustig konden doen." Ook bondscoach Kasper Hjulmand sprak over de situatie van de middenvelder. Eriksen bleek uiteindelijk meer bezig met zijn teamgenoten. "Hij zei: 'Ik herinner me weinig, maar ik ben vooral bezorgd om jullie en mijn familie. Hoe gaat het daar?'" De bondscoach vond het achteraf een verkeerde beslissing om de wedstrijd tegen de Finnen te hervatten.

Ook zaakwaarnemer Martin Schoots spreekt hoopvolle woorden. "Ik heb vandaag contact gehad met Eriksen", laat de zaakwaarnemer weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij voelt zich goed en was in een positieve stemming. Er worden nog steeds verschillende onderzoeken gedaan om duidelijkheid te verschaffen." Eriksen ging in de eerste EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland kort voor rust naar het gras terwijl hij een bal wilde aannemen. Al snel gingen de alarmbellen rinkelen in het stadion. Binnen vijftig seconden werd gestart met reanimeren. Dat heeft waarschijnlijk het leven van de spelmaker gered.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen