Denen blijven op EK, maar hebben spijt van uitspelen duel

13 juni 2021, 16:13

De Deense bondscoach heeft spijt dat zijn ploeg de EK-wedstrijd tegen Finland zaterdagavond heeft hervat. Kort voor het rustsignaal moest Christian Eriksen op het veld worden gereanimeerd na een hartstilstand. Na een onderbreking van een uur en drie kwartier werd de wedstrijd uiteindelijk uitgespeeld.

Bondscoach Kasper Hjulmand vindt dat achteraf een slechte beslissing. "Het was een hele moeilijke situatie, dat wil ik echt benadrukken", aldus de oefenmeester op een speciaal belegde persconferentie. "Maar achteraf was het niet juist dat we de wedstrijd gespeeld hebben." Het besluit werd uiteindelijk genomen nadat er via een videoverbinding contact was gelegd met de 29-jarige middenvelder.

Lees ook: Situatie Eriksen stabiel

Hjulmand ziet dat zijn ploeg mentaal gesloopt is na de gebeurtenissen. "Als ik zie hoe de spelers er vandaag emotioneel aan toe zijn, dan denk ik dat dit niet de goede beslissing was. Ze zijn in shock of hebben een trauma opgelopen. Ze wisten niet zeker of een van hun beste vrienden het zou overleven." Eriksen is bij de Denen de grote sterspeler.

De ploeg en staf hebben wél besloten om actief te blijven tijdens dit Europees kampioenschap. Om de volgende ronde te bereiken heeft het de komende twee duels een goed resultaat nodig, nadat Finland met 1-0 te sterk was. De Denen nemen het verder in de poulefase nog op tegen België en Rusland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen