Mbappé over rel met Giroud: "In de kleedkamer zei hij niks"

13 juni 2021 – Kylian Mbappé is nog altijd niet blij met Olivier Giroud. De reservespits van Chelsea en Frankrijk was afgelopen week na zijn succesvolle invalbeurt tegen Bulgarije, waarin hij twee keer trefzeker was, boos omdat hij weinig werd aangespeeld door zijn teamgenoten. "Ik krijg amper ballen", aldus de aanvaller. Dat zette kwaad bloed bij Mbappé.

Mbappé over rel met Giroud: "In de kleedkamer zei hij niks"

Op een speciale persconferentie geeft Mbappé aan te hebben gesproken met zijn collega-aanvaller. "Iedereen wat er is gebeurd. Het klopt dat ik me een beetje aangevallen voelde. Maar we gaan er niets groots van maken, want we zijn hier om voor Frankrijk te spelen. Dat is het meest belangrijke." Toch is Mbappé niet blij over hoe het gelopen is. "Het gaat me er niet om dat hij het heeft gezegd, maar om de manier waarop. Ik zag hem in de kleedkamer, daar zei hij niks. Hij meldde het publiekelijk.

Mbappé zegt het gevoel van Giroud te herkennen. "Ja, dat heb ik ongeveer 365 keer per wedstrijd." Ook zonder een goede band tussen de aanvallers wisten de Fransen hun favorietenstatus voor het EK te bevestigen. Les Bleus wonnen met 3-0, mede dankzij twee goals in de slotfase van Giroud.

Frankrijk begint als regerend wereldkampioen als topfavoriet aan het Europees kampioenschap. Tijdens de afgelopen editie in 2016, georganiseerd door de Fransen, eindigde de ploeg van bondscoach Didier Deschamps als nummer twee. Portugal ging er met de trofee vandoor. 

Oranje

gerelateerd