Engeland zet Kroatië met minimale cijfers aan de kant in Londen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

13 juni 2021 – Engeland heeft zijn eerste groepsduel in groep D gewonnen. Kroatië werd op Wembley met de kleinst mogelijke marge verslagen: 1-0. Het enige doelpunt van het duel viel na een klein uur spelen, nadat Engeland ook voor rust al de betere ploeg was. In het duel met een klein Nederlands tintje, Björn Kuipers was de vierde official, werd daarna niet meer gescoord. Schotland en Tsjechië, de andere twee landen in deze poule, komen morgen in actie.

Engeland zet Kroatië met minimale cijfers aan de kant in Londen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Engelsen begonnen voortvarend aan het duel. Alhoewel Wembley zonovergoten was, trokken de Engelsen in het eerste half uur regelmatig als een storm over het veld. Na vijf minuten kreeg Phil Foden de eerste kans van het duel. Aan de rechterkant van het veld trok hij met links naar binnen en schoot de bal in de lange hoek enigszins jammerlijk tegen de paal. Engeland bleef Kroatië daarna keer op keer onder druk zetten.

Drie minuten na de eerste mogelijkheid verscheen de pijlsnelle Raheem Sterling in kansrijke positie, maar de aanvaller kon niet tot een schot komen. Dat lukte Kalvin Phillips na tien minuten uit een hoekschop wel, maar de verdediger van Leeds United vond Kroatië-doelman Dominik Livakovic op zijn pad. Na dat drietal mogelijkheden in de eerste tien minuten had Kroatië zijn zaakjes verdedigend gezien wat beter op orde.

Engeland bleef dominanter, maar mogelijkheden bleven vanaf dat moment uit. Na ruim twintig minuten verschenen de Kroaten zo nu en dan ook eens voor het doel van Jordan Pickford, maar de doelman van de Engelsen werd nauwelijks op de proef gesteld. Vlak voor rust, toen het duel al een tijdje lang wat minder interessant was, mocht Kieran Trippier nog aanleggen voor een vrije trap vanaf een kansrijke positie (de bal lag net buiten de zestien), maar hij schoot de bal in de muur.

Net nadat Kroatië tien minuten na rust voor het eerst op doel had geschoten, brak Sterling de ban. Op aangeven van Phillips verscheen hij alleen voor Livakovic. De doelman van Kroatië kreeg nog wel een hand tegen de inzet van Sterling, maar dat was te weinig: 1-0. Met dat gegeven moest Kroatië meer van zich laten zien, wat de wedstrijd interessanter maakte. Tien minuten na de goal kreeg Ante Rebic een grote mogelijkheid. Hij kon vrij aannemen in de zestien, maar schoot vervolgens meters naast.

Harry Kane had vlak daarvoor een kans gemist. Op aangeven van Mason Mount schoot de aanvaller van dichtbij over. Hij kwam daarbij vervelend in botsing met de paal, maar kon snel genoeg verder. Een kwartier voor tijd kreeg Sterling de kans om zijn tweede van de middag te maken, maar hij schoot de bal in kansrijke positie hoog over.

In de slotfase werd Engeland verder teruggedrongen. Kroatië had meer balbezit, maar kon eenzelfde eindstand als in de halve finale van het WK 2018 (1-1, Kroatië won toen na verlenging) niet meer bewerkstelligen. Zo moeten de Kroaten vol aan de bak tegen Schotland en Tsjechië en kan Engeland terugkijken op een prima eerste partij.

Man of the match: Raheem Sterling

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd