Ook Klaiber kiest voor Surinaamse interlandloopbaan

13 juni 2021 – Sean Klaiber heeft zijn interlandtoekomst aan de nationale ploeg van Suriname verbonden. De reserverechtsback van het Nederlands elftal volgt daarmee het voorbeeld van (ex-)Eredivisionisten als onder meer Ridgeciano Haps (Feyenoord), Kelvin Leerdam (voormalig Vitesse en Feyenoord) en Shaquille Pinas (ADO Den Haag).

Ook Klaiber kiest voor Surinaamse interlandloopbaan

Klaiber moest het dit seizoen bij Ajax doen met een rol op het tweede plan. De van FC Utrecht overgenomen rechtsachter had slechts een handjevol basisplaatsen en moest de jonge Devyne Rensch voor zich dulden. Ook de geblesseerde Noussair Mazraoui en centrumverdediger Jurriën Timber stonden hoger in de pikorde dan Klaiber, die vier interlands voor Jong Oranje speelde.

Afgelopen maart gaf hij in gesprek met Dordt op Dinsdag nog aan te dromen van het Nederlands elftal. "Het Nederlands elftal zou heel mooi zijn, maar eerst zal ik moeten gaan spelen bij Ajax. Het is wel iets wat ik in mijn hoofd heb."

De ploeg van bondscoach Dean Gorré droomde van deelname aan het WK 2022, maar een 4-0 nederlaag tegen Canada deed die droom uiteenspatten. Het vizier zal nu gaan op het wereldkampioenschap van 2026. Klaiber wordt bij Suriname eveneens ploeggenoot van Damil Dankerlui (FC Groningen), Diego Biseswar (ex-Feyenoord), Florian Jozefzoon (ex-PSV), Warner Hahn (ex-PEC en Feyenoord), Dion Malone en Tjaronn Chery (voormalig ADO). Ook Union Berlin-aanvaller Sheraldo Becker koos onlangs voor het land van zijn roots.

Eredivisie

gerelateerd