Ook Oranje-opponenten Oostenrijk en Noord-Macedonië in 5-3-2

13 juni 2021 – Voordat voor het Nederlands elftal zondagavond officieel aan de aftrap van het EK Voetbal 2020 begint, komen poulegenoten Oostenrijk en Noord-Macedonië al in actie. Een wedstrijd die gevolgd zal worden in Nederland met grote interesse, zo ook de opstellingen. Beide teams treden – zoals ook Frank de Boer gaat doen met Oranje – aan in een 5-3-2-formatie.

Ook Oranje-opponenten Oostenrijk en Noord-Macedonië in 5-3-2

De lijst bekende namen aan de kant van Oostenrijk is een stuk groter dan bij het relatief onbekende Noord-Macdonië. David Alaba is de grote man bij het 'thuisland' van de interland die in Boekarest gespeeld wordt. Ook Marcel Sabitzer (RB Salzburg), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt) en Alexsandar Dragović (Bayer Leverkusen) zijn sterkhouders bij Oostenrijk.

Bij Noord-Macedonië is uiteraard routinier Goran Pandev (37) – hij maakt na 7312 dagen zijn interland op een groot eindtoernooi – de meest bekende naam in de opstelling, waarin ook plek is ingeruimd voor middenvelder Eljif Elmas (21). De ploeg treedt aan in een 5-3-2-formatie, waarbij Aleksandar Trajkovski de andere spits is naast Pandev.

Opstelling Oostenrijk: Bachmann; Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer; Baumgartner, Laimer, Schlager, Alaba; Sabitzer, Kalajdzic
Opstelling Macedonië: Dimitrievski; Nikolov, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski; Bardi, Ademi, Elmas; Pandev, Trajkovski

Oranje

gerelateerd