De Boer passeert Wijndal voor EK-opening, basisplaats Timber

13 juni 2021, 19:43   Bijgewerkt: 13 juni 2021, 19:52

Bondscoach Frank de Boer verkiest tijdens de EK-opening tegen Oekraïne Patrick van Aanholt boven Owen Windal als linkervleugelverdediger. De verdediger van Crystal Palace krijgt de voorkeur boven het talent van AZ, dat de laatste interlands weinig indruk kon maken. Het Nederlands elftal treedt aan in de zeer bekritiseerde 5-3-2-opstelling. Zoals eerder gemeld verdedigt Maarten Stekelenburg het doel van Oranje.

Matthijs de Ligt moet zijn debuut op het Nederlands elftal minstens een paar dagen uitstellen. De 21-jarige verdediger van Juventus raakte in het oefenduel met Schotland geblesseerd aan zijn lies, waardoor hij de afgelopen week geregeld apart van de groep trainde. De Ligt voegde zich zaterdag weer bij de groepstraining, maar bondscoach De Boer besluit geen risico met hem te nemen. Jurriën Timber neemt zijn plek rechts in de achterhoede in.

Op het middenveld heeft De Boer een plekje voor Marten de Roon, die tijdens de oefenduels in aanloop naar het EK bekritiseerd werd. De roep om een basisplaats voor Ajacied Ryan Gravenberch was groot, maar de trainersstaf heeft besloten vast te houden aan de middenvelder van Atalanta. Hij vormt het middenveld met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Wout Weghorst en Memphis Depay moeten als spitsen voor de doelpunten zorgen.

Lees ook: Vijf redenen waarom het Nederlands elftal Oekraïne gaat verslaan

Het Nederlands elftal jaagt tegen Oekraïne op de eerste zege op een Europees kampioenschap sinds 2008, toen Roemenië met 2-0 werd verslagen. Ook vier jaar daarna was Oranje van de partij, maar werd de groepsfase afgesloten met drie nederlagen. Voor de editie van vijf jaar geleden in Frankrijk wist de ploeg van toenmalig bondscoach Danny Blind zich niet te plaatsen.

Oekraïne begint met Oleksandr Zinchenko aan de ontmoeting met het Nederlands elftal. De linksback van Manchester City, die in het verleden bij PSV speelde, staat op het opstellingsformulier gepositioneerd als controlerende middenvelder. De defenfie van het Nederlands elftal moet spits Roman Olehovitsj Yaremchuk zien te bedwingen.

Bushchan; Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko; Zinchenko, Sydorchuck, Malinovski, Zubkov, Yarmolenko; Yaremchuck

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen