De Boer neemt Promes niet op in Oranje-selectie

13 juni 2021 – De selectie van het Nederlands elftal bestaat weliswaar uit 26 spelers, maar bij de wedstrijdselectie mogen er slechts 23 op papier staan. Omdat Donny van de Beek af is gevallen met een blessure en Matthijs de Ligt vanavond (zondag) ontbreekt, hoeft er slechts één iemand op de tribune plaats te nemen. Dat is níet PSV'er Cody Gakpo, maar Quincy Promes.

De Boer neemt Promes niet op in Oranje-selectie

Dat is best opmerkelijk, omdat Promes tot dusver nog tweemaal bij de selectie zat. Tegen Schotland mocht de aanvaller zelfs nog elf minuten mee doen, maar tegen Georgië bleef hij negentig minuten op de bank. Waarom hij ditmaal gepasseerd is, zal bondscoach Frank de Boer later ongetwijfeld nog uit de doeken doen. Er gaan wat geluiden dat hij niet helemaal fit zou zijn. Of het iets te maken heeft met de onrust rondom zijn persoon afgelopen week, is nog onbekend. Het slachtoffer uit de zaak van een steekpartij waarbij de international betrokken is, deed zijn verhaal groot

Mogelijk was het voor De Boer reden om Promes te passeren voor de wedstrijdselectie, qua profiel is PSV'er Gakpo in elk geval vergelijkbaar. Hij moest in de twee eerdere vriendschappelijke wedstrijden deze periode nog toekijken vanaf de tribune als enige aanvaller, maar voor hem gloort er speeltijd. De Ligt zal eveneens niet tot de selectie behoren, terwijl Van de Beek geblesseerd afviel en voor hem werd geen vervanger opgeroepen. 

Lees ook: De Boer passeert Wijndal voor EK-opening, basisplaats Timber

In de eerste oefeninterland ontbraken naast Gakpo ook Nathan Aké (vanwege de Champions League-finale) en Daley Blind (Blessure). Tegen Georgië was Gakpo er opnieuw niet bij en ontbraken ook De Ligt en Van de Beek: zij zijn nog altijd geblesseerd, waarbij de middenvelder dus is afgevallen. Als Promes daadwerkelijk niet fit is, is de keuze overigens wel logisch.

Oranje

gerelateerd