'Jesper Karlsson mag zich alsnog opmaken voor EK'

13 juni 2021, 20:09

Jesper Karlsson is alsnog op weg naar zijn debuut op een grote eindronde. De 22-jarige aanvaller van AZ viel aanvankelijk buiten de selectie van Zweden, maar mag zich na een positieve test van concurrent Mattias Svanberg alsnog melden bij de spelersgroep. Karlsson kan op het EK zijn eerste minuten maken voor zijn land.

Dat melden diverse Zweedse media, al wordt het door perschef Jakob Andersson ontkracht. "Ik ontken dat we dit besluit al hebben genomen", zegt hij tegen Fotbollskanalen. Het is namelijk nog niet duidelijk wanneer Svanberg weer hersteld is van zijn besmetting. Zeker is in ieder geval dat hij de eerste EK-wedstrijd tegen Spanje aan zich voorbij moet laten gaan.

Karlsson beleefde een ijzersterk debuutseizoen bij AZ. De van Elfsborg overgenomen middenvelder was vaste waarde bij de Alkmaarders en betaalde dat vertrouwen geregeld uit: zo sloot hij het Eredivisieseizoen af met elf treffers en gaf hij negen assists. Daarmee speelde de aanvaller zich in de kijker van diverse Europese clubs.

Karlsson voegt zich bij een plek op het EK bij drie ploeggenoten die eveneens aan het EK deelnemen. Teun Koopmeiners en Marco Bizot spelen bij Oranje een bijrol, Owen Wijndal was tot voor kort basisspeler in de formatie van Frank de Boer. De bondscoach kiest tegen Oekraïne echter voor Patrick van Aanholt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen