Stekelenburg troeft Van der Sar af met Oranje-record

13 juni 2021 – Maarten Stekelenburg is na vanavond (zondag) een record rijker. De doelman van het Nederlands elftal start zoals verwacht in de basis tegen Oekraïne en is daarmee de oudste speler ooit die Oranje vertegenwoordigt op een eindtoernooi. Hij neemt het record over van Edwin van de Sar, die in 2008 37 jaar en 236 dagen was in 2008.

Stekelenburg troeft Van der Sar af met Oranje-record

Daar gaat Stekelenburg in elk geval ver over heen, want hij is vandaag 38 jaar en 236 jaar oud en daarmee ruim een jaar ouder. Bovendien zal hij normaliter nog meer wedstrijden in actie komen als er niks geks gebeurt. Mocht het Nederlands elftal de finale halen op 11 juli 2021 en Stekelenburg verdedigt ook dan het doel, dan is hij 38 jaar en 264 dagen. Sowieso is Stekelenburg de oudste speler die er tijdens dit EK rondloopt. 

Overigens had Van der Sar zijn record nog scherper kunnen stellen, want voor het WK 2010 heeft Bert van Marwijk hem teruggevraagd in de selectie. Recentelijk gaf de huidige directeur van Ajax nog aan dat wanneer het Nederlands elftal de finale tegen Spanje had gewonnen, hij zichzelf niet had kunnen vergeven dat hij de aanvraag van Van Marwijk uiteindelijk besloot af te slaan.

Stekelenburg schreef door zijn speelminuten tegen Georgië sowieso een aardigheidje op zijn naam: er zijn maar weinig spelers tussen wie de periode tussen een interland zo groot zijn als bij Stekelenburg (6120 dagen). Alleen bij Abe Lenstra (6959 dagen) en Bertus de Harder (6208 dagen was het verschil groter). 

Oranje

gerelateerd