Goed en slecht nieuws voor Belgen over De Bruyne en Vertonghen

13 juni 2021, 21:27

Kevin De Bruyne voegt zich komende maandag weer bij de groepstraining van de Belgische nationale ploeg. De sterspeler brak tijdens de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea zijn oogkas na een botsing met Antonio Rüdiger, maar lijkt op tijd hersteld voor de resterende duels op het EK.

De Belgen hadden De Bruyne tijdens de openingswedstrijd tegen Rusland niet nodig. De topfavoriet voor de eindzege wist de eerste wedstrijd namelijk met 3-0 te winnen, mede dankzij twee treffers van Romelu Lukaku. De hoop van bondscoach Roberto Martínez is dat De Bruyne op tijd hersteld is voor de tweede poulewedstrijd tegen Denemarken.

"We weten na morgen vermoedelijk wanneer we weer over Kevin kunnen beschikken", aldus de coach op de voorbereidende persconferentie. De Bruyne onderging onlangs een operatie aan zijn gezicht na de keiharde botsing met Rüdiger. De Bruyne moest de finale vroegtijdig staken. Zonder de spelmaker ging Manchester City met 1-0 onderuit.

Ook is het nog onduidelijk of Jan Vertonghen tijdens de volgende wedstrijd van de partij is. "Het is even afwachten. Jan heeft gelukkig een lichte blessure, maar het kan zijn dat hij een wedstrijd moet overslaan." België neemt het in de slotwedstrijd van het EK nog op tegen Finland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen