'Bad boy' Arnautovic wéér onder vuur: "Een klassieke engnek"

15 juni 2021, 10:48

Marko Arnautovic heeft opnieuw op negatieve manier van zich laten spreken. De aanvaller van Oostenrijk kwam tegen Noord-Macedonië als invaller binnen de lijnen en bekroonde dat met de uiteindelijke 3-1, maar de spits zette kwaad bloed bij de tegenstanders én aanvoerder David Alaba.

Direct na zijn treffer richtte Arnautovic zich tot tegenstander Enis Bardhi, die hij de huid vol schold. Het is onduidelijk wat er tussen de twee is voorgevallen. Aanvoerder en sterspeler David Alaba besloot in te grijpen door de aanvaller met strenge woorden toe te spreken. In de studio van de NOS dacht Kenneth Pérez, ex-ploeggenoot bij FC Twente, dat het corrigerende standje geen effect had. "Ik denk eerlijk gezegd dat Marko zich door niemand de les laat lezen, ook niet door Alaba. Alleen hij is zó'n trotse jongen. Ik denk niet dat dit tegen de trainer was gericht, maar aan een speler die hem irriteerde. Ik hou wel van Marko."

Niet iedereen schaarde zich echter achter die woorden. "Dit is wat wij vroeger in het Haagse amateurvoetbal een klassieke engnek noemen", aldus ESPN-commentator Vincent Schildkamp. Arnautovic belandde in 2006 in de jeugdopleiding van FC Twente, waar hij drie seizoenen speelde. De aanvaller maakte indruk, maar haalde ook regelmatig de kranten met wangedrag. Na Twente speelde de Oostenrijker voor Inter, Werder Bremen, Stoke City en West Ham United. Inmiddels staat hij onder contract bij het Chinese Shanghai SIPG.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen